“Cultura Concurenței în Mediul de Afaceri”

Eveniment premiera

Cultura Concurenței în Mediul de Afaceri img-s

Luni, 11 mai 2015, IC Consulting, TRUST Consultants organizează „Cultura concurenței în mediul de afaceri” un eveniment care reprezintă o premieră pentru mediul de afaceri din Transilvania, deoarece este pentru prima dată când Consiliul Concurenței în format complet participă la o conferință la Cluj Napoca.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiritoiu și ceilalți membri ai Consiliului prezenţi la Consiliul Judeţean Cluj:

Președintele Consiliului Concureței, Bogdan Chiritoiu și ceilalți membri ai Consiliului prezenţi la Consiliul Judeţean Cluj

Membrii Consiliului Concurenței, în vizită la Terapia:
Membrii Consiliului Concureței, în vizită la Terapia

Vizitati pagina evenimentului pe Facebook

Președintele Consiliului Concureței, Bogdan Chiritoiu și ceilalți membri ai Plenului vor prezenta audienței aspectele principale ale politicii concurenței în România (ca stat membru al Uniunii Europene), respectiv misiunea Consiliului Concurenței în relațiile cu celelalte autorități publice, mediile de afaceri și de protecția consumatorilor. Un accent distinct va fi pus pe importanța mijloacelor preventive la care poate face apel mediul de afaceri în relația sa cu Consiliul Concurenței pentru a evita ajungerea în situația aplicării regimului sancționator. Va fi de asemenea abordată latura investigațiilor utile ale autorității de concurență pentru mai buna cunoaștere a realităților economice.

Conferința va avea patru teme principale distribuite pe paneluri:
A.1. Introducere în problematica concurenței.
Prioritățile pe termen scurt și mediu ale Consiliului Concurenței.
Instrumente prudențiale (Conformare, Angajamente).

B.1. Aspectele anticoncurențiale ale Acordurilor verticale.
B.2. Q&A Panelul va fi dedicat aspectelor anticoncurențiale din cadrul acordurilor comerciale realizate pe lanțurile de distribuție și pe bunele practici din domeniu ce trebuie implementate de către întreprinderi.
C.1. Noul cadru de reglementare al Concurenței neloiale.
C.2. Q&A Acest panel privește clarificarea atât la nivel terminologic cât și din punct de vedere legal al concurenței neloiale în contextul general al practicilor anticoncurențiale și al atribuțiilor de resort ale Consiliului Concurenței.
D.1. Noul regim juridic al materiei ajutorului de stat în Romania.
D.2. Q&A Ultimul panel vizează măsurile de modernizare adoptate de către Comisia Europeană în domeniul ajutorului de stat și implementate în România în temeiul Legii nr. 20/2015 de aprobare a OUG nr. 77/2014.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj, al Consiliului Judeţean Cluj, City Plaza, Dispersie, Ronside Steel şi Clujul Elitelor şi Valorilor.

Vizitati pagina evenimentului pe Facebook