some image

Consiliere in cariera

Criza economica si financiara are consecinte dure asupra vietii profesionale cu impact puternic asupra vietii personale si de familie.

Consiliere informare si orientare in cariera

Optiunea pentru reorientarea profesionala ca efect al pierderii locului de munca sau al nevoii de a gasi un loc de munca mai bun, platit mai bine, este din ce in ce mai frecventa in realitatea romaneasca.

In conditiile unei concurente tot mai mari, reorientarea profesionala, alegerea unui nou drum profesional nu trebuie facuta dupa ureche.

IC Consulting va ofera:

Un pachet integrat de consultanta profesionista, specializata in consiliere, informare si orientare in cariera, menit a facilita tranzitia catre un alt loc de munca si a reduce stresul cauzat de situatia dificila pe care o traversati in plan profesional si social.

1. Evaluarea aptitudinilor personale, a intereselor si obiectivelor profesionale / Evaluarea abilitatilor existente pentru atingerea obiectivului profesional / Clarificarea cerintelor profesionale si de personalitate, caracteristice fiecarei profesii pentru care se evalueaza o persoana, prin interviuri de tip comportamental.

a.Teste de personalitate ( evaluarea personalitatii in context profesional prin bateria de teste – Inventarul California CPI 260 / 434 – California Psychological Inventory este considerat la nivel international a fii cea mai completa proba de masurare a personalitatii normale)

b.Teste de orientare in cariera (identificarea profesiilor compatibile, relevante pentru cursant si a tipurilor de motivatii active prin chestionarul MBTI).

Testarea se va finaliza cu un raport de evaluare personal ce va prezenta informatiile relevante pentru fiecare persoana din perspectiva personalitatii, abilitatilor si competentelor socio-profesionale, precum si recomandari privind performanta profesionala, potentialul, linia de cariera rezultata si necesitatile de invatare.

2. Informare asupra evolutiilor de pe piata muncii, asupra dinamicii profesiilor si a oportunitatilor alternative de cariera, asupra altor indicatori stabiliti de comun acord

3. Stabilirea nevoilor de invatare si alcatuirea unui plan de invatare, potrivit potentialului, intereselor si aspiratiilor fiecaruia, pentru atingerea obiectivului profesional.

4.Pregatire specializata pentru identificarea unui loc de munca/ a unor directii alternative de evolutie in cariera.

a.Alcatuirea unui cv profesional (marcarea atuurilor profesionale pentru cresterea competitivitatii)

b.Realizarea optiunii profesionale (in functie de potential si de capacitatea de invatare)

c.Elaborarea unei scrisori de intentie (accentuarea experientei profesionale si a calitatilor umane)

d.Pregatirea interviului (dobindirea increderii in capacitatea de persuasiune, informarea prealabila asupra firmei angajatoare, asimilarea tehnicilor comportamentale)

e.Sustinerea interviului. (simularea raspunsurilor adecvate la posibilele intrebari ale angajatorului)

f.Alcatuirea unui dosar de angajare (tipologia actelor necesare)

5. Selectarea ofertelor si negocierea conditiilor contractuale.