Responsabil Protecția Datelor cu Caracter Personal

RESPONSABIL-PROTECTIA-DATELOR-400
01
iul.

– Aveți acces și colectați date personale de la angajați, clienți, furnizori sau colaboratori?
– Știți că sunteți obligat să obțineți consimțăminte pentru utilizarea datelor cu caracter personal pentru situații în care, în trecut, acest lucru nu era necesar?
Distribuiți date personale ale angajaților cu alți furnizori de servicii medicale, dar și cu instituții ale statului sau cu terți?

– Realizați campanii de marketing în care folosiți targetarea clienților?

În aceste cazuri, e obligatoriu să implementați și să respectați Regulamentul de Protecție a Datelor cu Caracter Personal.

De ce? Vă spunem doar 2 motive:

Vă protejați compania de amenzi de 4% din cifra de afaceri globală sau de până la 20 milioane euro.
– Procedurile de implementare și respectare a Regulamentului vor veni să susțină și chiar să fluidizeze activitatea de business.

Cursul nostru de specializare Responsabil Protecția Datelor cu Caracter Personal în Cluj-Napoca este unul complex, durează 6 săptămâni și este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

În cadrul cursului, vă punem la dispoziție nu doar un SUPORT DE CURS ci și MODELE PRACTICE care vă vor ajuta în realizarea unui audit la o companie și în implementarea politicii de protecție a datelor cu caracter personal în organizație.

Cursul GDPR este susținut de traineri, specialiști cu experiență în domeniul protecției datelor cu caracter personal și este construit pe baza experienței practice extinse pe care aceștia au obținut-o cu privire la respectarea legilor privind confidențialitatea datelor, procedurile de implementare și a standardele de securitate a informațiilor legate de acestea.

Aveți obligația de numire a unui Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal dacă:

– Colectați și gestionați date cu caracter personal ale elevilor, părinților, studenților și profesorilor dintr-o unitate de învățământ
– Colectați date personale ale clienților la recepția hotelului
– Transferați datele personale ale clienților agenției de turism către hotelurile din străinătate
– Utilizați date sensibile ale pacienților în cadrul unei clinici medicale sau al unui spital
– Aveți o agenție de publicitate și oferiți servicii de marketing online unei palete largi de clienți
– Colectați și gestionați date cu caracter personal în vederea realizării polițelor de asigurare

Cine poate fi Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal sau DPO (Data Protection Officer) în organizația dumneavoastră

 • DPO poate fi un angajat sau un antreprenor.
 • Trebuie să numiți ca DPO o persoană pe baza calităților sale profesionale, în special a cunoștințelor privind legislația și practicile privind protecția datelor.
 • Persoana pe care o numiți poate îndeplini alte sarcini, dar nu trebuie să aibă vreun conflict de interese.
 • Regulamentul European privind protecția datelor cu caracter personal impune ca DPO să funcționeze independent și fără instrucțiuni din partea angajatorului.

În luna august 2018 iC Consulting Cluj a obținut autorizarea cursului Data Protection Officer (DPO) – ”Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal” (Cod COR: 242231) – din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale. 2018 August

Cursurile noastre de formare profesională sunt ideale pentru oricine dorește să-și dezvolte o carieră în calitate de DPO.

Echipa noastră de traineri și specialiști în domeniu va pune la dispoziția participanților la curs toată experiența practică pe care o au în domeniul gestionării și protejării datelor cu caracter personal, conform noului Regulament GDPR.

Competențe dobândite la finalizarea cursului:

Durată: 6 săptămâni

Curriculumul este gol

Competențe dobândite

 • Informarea organizaţiei şi a persoanelor vizate cu privire la drepturile şi obligaţiile lor în baza legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal.
 • Monitorizarea modalităţii în care organizaţia respectă legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal şi standardele specifice la care organizaţia a aderat.
 • Emiterea de recomandări şi oferirea asistenţei de specialitate organizaţiei cu privire la interpretarea şi aplicarea prevederilor legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal.
 • Gestionarea relaţiei cu Autoritatea de Supraveghere în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal.
 • Respectarea principiului obiectivităţii în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal.
 • Asigurarea şi gestionarea registrului de evidenţă al prelucrării datelor cu caracter personal.
 • Gestionarea şi coordonarea resurselor umane, financiare, tehnice necesare realizării sarcinilor şi activităţilor specifice domeniului protecţiei datelor cu caracter personal.
 • Dezvoltarea profesională continuă în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal.
 • Monitorizarea aplicării instrumentelor şi metodelor de îmbunătăţire a eficacităţii sistemului de management al securităţii informaţiei.
 • Analizarea şi evaluarea riscurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Durată

6 săptămâni

Înscrieri

Prin email, la adresa iccons@gmail.com. Prin telefon, la numerele 0745 019 696

Costuri

Preț Promoțional: 1900 Ron (preț vechi 3500 Ron)

Locații curs

Cluj-Napoca (la sediul firmei iCConsulting), Oradea, Baia-Mare, Bistrița, Satu Mare, Zalău  

Date începere

Cluj-Napoca din 13 Octombrie 2020

Traineri

Consilier juridic și Responsabil Protecția Datelor cu Caracter Personal

Camelia Lung este mediator, consilier juridic de două decenii și managerul general al iC Consulting Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Dimitrie Cantemir” în anul 1998 și a urmat cursuri de master în specializarea ”Drept penal” și ”Management și Afaceri”. Profesionalismul a dus-o în structura aparatului guvernamental, unde a ocupat, pe rând, funcțiile de șef de cabinet în MMFPSPV, consilier al ministrului de Interne, consilier în Cancelaria Primului-ministru. Experiența sa dobândită în sectorul de stat, dar și în cel privat, vine în sprijinul agenților economici care doresc consultanță de specialitate în domeniul Resurselor Umane, legislația muncii, protecția datelor cu caracter personal, respectiv în obținerea Formularului portabil A1.

1,900 lei

info