Cultura Concurenței în mediul de afaceri

Cultura Concurenței în mediul de afaceri

iC Consulting și TRUST Consultants au organizat în anul 2015 „Cultura concurenței în mediul de afaceri”, un eveniment care a reprezentat o premieră pentru mediul de afaceri din Transilvania, deoarece a fost pentru prima dată când Consiliul Concurenței a participat la o conferință în Cluj Napoca, în format complet.

Președintele Consiliului Concureței, Bogdan Chiritoiu și ceilalți membri ai Plenului au prezentat audienței aspectele principale ale politicii concurenței în România (ca stat membru al Uniunii Europene), respectiv misiunea Consiliului Concurenței în relațiile cu celelalte autorități publice, mediile de afaceri și de protecție a consumatorilor. Un accent distinct a fost pus pe importanța mijloacelor preventive la care poate face apel mediul de afaceri în relația sa cu Consiliul Concurenței pentru a evita ajungerea în situația aplicării regimului sancționator. De asemenea, a fost abordată latura investigațiilor utile ale autorității de concurență pentru o mai bună cunoaștere a realităților economice.

Conferința a avut patru teme principale, distribuite pe paneluri:

A.1. Introducere în problematica concurenței.
Prioritățile pe termen scurt și mediu ale Consiliului Concurenței.
Instrumente prudențiale (Conformare, Angajamente).

B.1. Aspectele anticoncurențiale ale Acordurilor verticale.

B.2. Q&A Panelul a fost dedicat aspectelor anticoncurențiale din cadrul acordurilor comerciale realizate pe lanțurile de distribuție și pe bunele practici din domeniu ce trebuie implementate de către întreprinderi.

C.1. Noul cadru de reglementare al Concurenței neloiale.

C.2. Q&A Acest panel a avut rolul de a clarifica atât la nivel terminologic precum și din punct de vedere legal al concurenței neloiale în contextul general al practicilor anticoncurențiale și al atribuțiilor de resort ale Consiliului Concurenței.

D.1. Noul regim juridic al materiei ajutorului de stat în Romania.

D.2. Q&A Ultimul panel al evenimentului a vizat măsurile de modernizare adoptate de către Comisia Europeană în domeniul ajutorului de stat și implementate în România în temeiul Legii nr. 20/2015 de aprobare a OUG nr. 77/2014.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj, al Consiliului Judeţean Cluj, Hotelului City Plaza, Dispersie, Ronside Steel şi Clujul Elitelor şi Valorilor.

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că iți oferim cea mai bună experiență de utilizarea a portalului și pentru a facilita navigarea.