În loc de începuturi şi sfârşituri!

În loc de începuturi şi sfârşituri!

Am fost educați și crescuți că existența nu este decât un șir neîntrerupt de începuturi și sfârșituri. Așa și eu, până când ceva în mine s-a revoltat și m-a făcut să exclam: nu, nu e chiar așa. Și nu pentru că, oricum, e cumplit de monoton, ba chiar plictisitor. Știu, în luna decembrie, invariabil, anul se termină. După petrecerea de Anul Nou, reîncepe altul, pe care-l dorim ”mai bun și mai frumos”. Mai contează că peste an realizăm că totul e doar în mintea noastră? Că de fapt, suntem aceeași, cu relele și bunele noastre dintotdeauna. Înțelepți destui spun că e bine să îți dorești un sfârșit, ca să ai de unde să o iei de la capăt.

Dar, oare chiar așa e?

Nu neg că trebuie să desăvârșești ceea ce ai început, altfel suntem demni să revendicăm un pat într-o încăpere cu pereți albi capitonați. NU, doar că ar fi timpul să ne gândim mai puțin la noi începuturi, cu atât mai puțin la sfârșituri. Până la urmă, este vorba despre găsirea echilibrului care ne ține departe de aceste repetate încercări și renunțări, ce, în definitiv, nu au decât darul de a ne afecta stima de sine. Și de multe ori, pe nedrept. Pentru că faci ceea ce face toată lumea. Sigur, viața nu e decât o luptă permanentă, dar ce uităm tot mai des, este că este una pe care o duci cu tine în primul rând. Eșuăm ades pentru că multe din ce ne înconjoară nu depind exclusiv de noi. Avem frustrări, și ne dorim să dăm timpul înapoi, dar astfel nu facem decât să ne trezim față în față cu sfârșitul, nicidecum cu începutul.

Totul depinde numai de noi, deși asta înseamnă și o ieșire vremelnică din zona de confort. Majoritatea dintre noi nu facem niciodată ceea ce ne-am dorit. Și cauzele pot fi destule: frica de nou, de schimbare, de confruntare cu propria persoană sau chiar de teama de succes. Poate sună desuet, dar chiar poți, dacă vrei cu adevărat.

Așadar, în loc de sfârșituri și alte începuturi, eu îți propun să continui. Fii tu schimbarea ta, poate e molipsitor!!!

Și pentru că acum e momentul, împarte gânduri frumoase și, negreșit, deschide ușa colindătorilor, urătorilor și copilului din tine.

La mulţi ani!

Camelia Lung,

Manager IC Consulting Cluj

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că iți oferim cea mai bună experiență de utilizarea a portalului și pentru a facilita navigarea.