De ce este agricultura un business de viitor

De ce este agricultura un business de viitor

Agricultura, tinerii și fondurile europene. În ultimii ani, agricultura a devenit extrem de atractivă pentru tinerii care doresc să facă un business din creșterea animalelor sau din cultura plantelor.

Reprezintă o oportunitate accesarea de fonduri oferite cu generozitate de Uniunea Europeană, care susține și încurajează astfel accesul tinerilor la înființarea de ferme ori de intreprinderi familiale. Astfel, tinerii fermieri, care au până în 40 de ani, pot accesa fonduri europene nerambursabile în valoare de 50.000 de euro/proiect.

Pe lângă prezentarea unui plan de afaceri, a dovezii că dețin exploatări agricole etc, solicitanții trebuie să dețină competențele și aptitudinile profesionale necesare demarării unei afaceri.

Acest lucru se poate obține prin intermediul cursurilor organizate de IC Consulting Cluj-Napoca, furnizor de formare profesională autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației și Autoritatea Națională pentru Calificări, societate manageriată de Camelia Lung de aproape 20 de ani.

Citiți aici interviul cu Camelia Lung

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că iți oferim cea mai bună experiență de utilizarea a portalului și pentru a facilita navigarea.