La Cluj a debutat primul curs autorizat din Transilvania pentru ocupația de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal

La Cluj a debutat primul curs autorizat din Transilvania pentru ocupația de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal

A debutat la Cluj și este primul curs de formare în ocupația Data Protection Officer, din Transilvania. Reamintim că regulament UE privind protecţia datelor cu caracter personal a devenit, începând cu data de 25 mai 2018, aplicabil în mod direct şi prioritar în toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv în România. Guvernul Român are sarcina de a-și adapta legislația în acest domeniu, iar în acest proces sunt incluse absolut toate entitățile care operează date cu carecter personal. Una dintre prevederile noului regulament privind protecția detelor cu carecter personal implică și această profesie, de responsabil cu protecția datelor cu carecter personal. Primii din Cluj și din Transilvania care au obținut autorizare din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și a Ministerului Educației Naționale, în vederea derulării cursului de formare profesională, sunt IC Consulting împreuncă cu Cabinetul avocatului Ciprian Păun.

Absolvenți cursurilor GDPR organizate de IC Consulting, vor beneficia de o diplomă autorizată pentru ocupația de Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, recunoscută oficial atât la nivel național, cât și pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Citiți întregul articol aici:

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că iți oferim cea mai bună experiență de utilizarea a portalului și pentru a facilita navigarea.